Atelier de fotografie Harcourt – Hollywood style
Harcourt

Portret și nud în stil Harcourt

Lumini cinematografice, umbre și nostalgie. Pentru prima dată în România, îți oferim ocazia să participi la un Atelier de fotografie Harcourt.

Ce vei învăța? Ghidat de fotografii Ovidiu Bujor și Vlad Vlădău vei afla cum poți realiza portrete și nuduri în stil Hollywoodian.

Stilul de fotografie Harcourt surprinde frumusețea vedetelor de cinema, în nuanțe alb-negru, încă din anul 1934.

Înscrie-te la atelier și te vei convinge și tu, trăsăturile senzuale ale corpului uman nu au nevoie de culoare pentru a fi evidențiate subtil de către un fotograf profesionist.

Cum vom colabora? După un deceniu de lucru în calitate de fotografi, am înțeles că deși teoria este o temelie bună pentru descoperirea modului în care funcționează lumea fotografiei, competențele practice nu pot fi înlocuite printr-o multitudine de cursuri teoretice.

Astfel, la Atelierul de fotografie Harcourt pe care îl organizăm, vei avea ocazia să asimilezi atât cunoștințe teoretice, cât și practice. Fiecare participant, îndrumat de către mentori, va afla cum să utilizeze luminile din studio și de asemenea cum să lucreze cu fotomodelul. Nu vor fi neglijate nici detaliile de după culise. Vom discuta și despre tipurile de contracte pe care le putem utiliza pentru o mai bună desfășurare a ședințelor fotografice.

Ce reprezintă fotografia Harcourt?

Semnătura Harcourt o poartă un stil aparte de fotografie, care a rezistat în timp încă din 1934, când a fost creat.

Studioul Harcourt a fost creat în 1934 de frații Lacroix, patroni de presă, de Robert Ricci, fiul croitoresei Nina Ricci, și de Cosette Harcourt, iar principalul obiectiv era de a satisface nevoia de imagini ale celor doi frați pentru publicațiile lor.

Cosette Harcourt, născută Germaine Hirschefeld, bogată în experiența sa în studioul fraților Manuel, specializată în fotografie de portret și industrială, a devenit rapid punctul central al proiectului. Ea a pus în aplicare o strategie bine definită, care, în scurt timp, a făcut posibilă seducerea clienților și stabilirea reputației studioului. Folosind iluminarea cinematografică, a dezvoltat rapid o nouă estetică.

Noi vom merge mai departe, folosind bliț-uri și lumini strobo în studio, împreună cu modificatoare de lumină, pentru a recrea iluminatul de acum aproape un secol.

Mai multe fotografii puteți viziona în galeria foto.

Programul atelierului:

Data 29.05.2021 – Atelier 1 sau 30.05.2021 – Atelier 2 – Locuri limitate

 • 08:30 – 09:30 Sosire participanți/Cafea/Socializare
 • 09:30 – 11:00 Prezentare atelier/Teorie
 • 11:00 – 13:30 Fotografie practică în studio
 • 13:30 – 14:30 Pauză de masă și cafea/Socializare
 • 14:30 – 19:00 Fotografie practică în studio
 • 19:00 – 20:00 Editare/Discuții

Teorie:

 1. Despre fotografia Harcourt/Hollywood style portraits
 2. Cum lucrăm cu modelul / Contractul de colaborare barter cu un model, ce presupune acest contract, când se folosește
 3. Cum acționează lumina si ce fel de modificatori de lumină folosim.

Fotografie practică:

 1. Poziționearea subiectului
 2. Poziționarea luminilor pas cu pas
 3. Ajustarea luminilor în funcție de nevoi
 4. Setări și detalii tehnice

Instructori:

Vlad Vlădău și Ovidiu Bujor

Model: Mihaela Ramona

Preț: 900 RON – Include Atelierul de fotografie, model release pentru fotografii, prânzul, print A3 pe hârtie foto luster a unei imagini la alegere din cadrul atelierului!

Contact: Ovidiu Bujor

CRONICA UNEI FOTOGRAFII LA PARIS

Lupta împotriva cancerului la sân se duce și în mediul fotografic. ESTÉE LAUDER PINK RIBBON PHOTO AWARD este un concurs fotografic desffășurat în fiecare an începand din 2012. https://pinkribbonaward.fr/en/ Anual sunt inscrise sute de imagini din care sunt selectate...